Mijn naam is Aida (geboren in 1985) en ik woon in Zeewolde. Dit verhaal is mijn getuigenis over mijn ontmoeting met God in 2017. Hij zorgde voor een ommekeer in mijn leven. Zonder God zou ik niet gestaan hebben waar ik nu sta: bevrijd, geliefd en genezen. Dan was ik nu nog steeds aan het vechten geweest en was ik nooit mijn dromen achterna gegaan.

Leugens werden dé waarheid

Vanaf ongeveer 16 jaar begonnen bij mij de lichamelijke en psychische klachten langzaam erin te sluipen. Ik was niet gelukkig, voelde me alleen, afgewezen en onzichtbaar. Ik heb zo vaak gedacht: Als ik nu zou verdwijnen, dan zou niemand mij missen. Dat was het begin van de negatieve innerlijke overtuigingen die ik begon te geloven. Overtuigingen die aanvoelde als dé waarheid.

De angstaanvallen begonnen en ik kreeg last van chronische klachten. Ik kreeg krampen en pijn in mijn bindweefsel, duizeligheid klachten, vermoeidheidsklachten en ik had een overprikkeld pijnsysteem.

Na vele onderzoeken en therapeuten kreeg ik te horen: ‘Leer er maar mee leven.’ Alleen ik kon er niet mee leven. Er kwam frustratie, verdriet en boosheid. Ik was er klaar mee. Ik begon er tegen te vechten.

Overlevingsstand

Totdat ik moe werd van het vechten. Ik ging me aanpassen en gaf me over. Ik liet de lichamelijke klachten en de negatieve innerlijke overtuigingen over mijn leven regeren zonder dat ik het door had. Ik begon eraan te wennen dat ik altijd pijn had en niet gelukkig was. Het werken ging moeizaam totdat ik in een burn out terecht kwam en helemaal niet meer kon werken. Mijn leven was gebaseerd op leugens en beperkingen, maar dat had ik niet in de gaten. Soms had ik periodes dat ik toch weer in opstand kwam en dan ging ik weer op zoek naar een antwoord om het op te lossen. Alleen ik vond het antwoord steeds niet, er bleef een puzzelstukje ontbreken.

Na mijn burn out ging ik weer werken, ondanks dat mijn lichaam op de rem bleef staan. Ik schoot volledig in een overlevingsstand. Het stemmetje in mijn hoofd zei: Niet zeuren, maar doorgaan. Emoties stopte ik weg en ik negeerde de signalen die mijn lichaam aangaf. Ik schoot in de copingstijl ‘vermijden’.

De jaren daarna verloor ik mijn moeder en mijn tante binnen twee jaar tijd. Dit had een hele grote impact op mijn leven, maar de overlevingsstand stond aan en ik legde mezelf op dat ik door moest blijven gaan. Ruimte voor emoties gaf ik mezelf niet. Ik vond het lastig en wilde de pijn niet voelen.

Ontdekking hooggevoeligheid (HSP)

Op aanraden van iemand las ik een boek over hoogsensitiviteit (HSP). Dat was een openbaring voor mij. Ik herkende me zo in de kenmerken van HSP. Ineens begonnen er dingen op z’n plek te vallen. Ik begon mezelf beter te begrijpen. Totdat ik besefte dat ik dit helemaal niet leuk vond. Ik zag een hele berg aan beperkingen. Dat was het moment dat ik keihard de deur dichtgooide en niks meer wilde weten over hoogsensitiviteit. Ik accepteerde mezelf niet als hoogsensitief persoon en dat werd een trigger om continu over mijn eigen grenzen te gaan.  

Tot geloof

In 2017 kwam ik in aanraking met het christelijke geloof. Daarvoor geloofde ik helemaal niet. Ik vond God in mijn leven en ik kreeg weer hoop. Ik ontdekte dat God hét antwoord bleek te zijn in mijn leven. God was het ontbrekende puzzelstukje in mijn leven. Ik had al die jaren geprobeerd om het zelf op te lossen, maar dit is niet iets wat ik zelf kon oplossen. God was voor mij de enige die het ‘gat’ wat ik voelde kon vullen met Zijn liefde. Wij mensen schieten daarin tekort.

Ik kreeg van God te horen dat ik goed genoeg was en dat Hij onvoorwaardelijk van mij houdt. Het heeft mij maanden gekost om die boodschap te ontvangen. Ik had in mijn leven zo’n hoge muur om mijn hart gebouwd dat niemand erin kon komen, ook God niet. Stapje voor stapje brak God de muur rondom mijn hart af. Ik vond het heel moeilijk om God te vertrouwen. Ik was bang om weer afgewezen en/of teleurgesteld te worden. Gelukkig heeft God alle tijd en heeft Hij geduld gehad om mijn vertrouwen voor Zich te winnen.

Mijn identiteit ontdekken

Gaandeweg leerde ik mezelf steeds beter kennen. Ik begon te ontdekken wie ik ben, ook met mijn hooggevoeligheid. Ik had namelijk mijn identiteit volledig gebaseerd op hoe ik me voelde en op mijn negatieve innerlijke overtuigingen. Ik vond het moeilijk om die identiteit los te laten, want het voelde ergens ook veilig. Ik wist namelijk niet beter. God liet me zien dat ik gevangen zat in leugens. Ik werd juist klein gehouden, terwijl ik gemaakt ben voor iets groters. Het was tijd om uit die grot te gaan komen.

Dit was een keuze die ik zelf moest gaan maken, want God dringt zich niet op. Ik vond het ontzettend eng om die stappen te gaan zetten. Ik voelde me onveilig, kwetsbaar en het ging compleet tegen mijn gevoel en vlees in. Maar ik wist dat dit moest gaan gebeuren. God wilde mij bevrijden, alleen ik moest wel zelf uit die grot komen.

Ik heb altijd beren op de weg gezien waarom ik dat niet zou kunnen,
maar God liet mij zien dat alles mogelijk is samen met Hem.
God heeft mij bevrijd

Dit heb ik gedaan! God heeft mij bevrijd en ik ben nu vrij. Ik ontdekte mijn talenten in schrijven en coachen. Ik ging stappen zetten om een eigen coaching praktijk op te zetten in Zeewolde. Ik heb altijd beren op de weg gezien waarom ik dat niet zou kunnen, maar God liet mij zien dat alles mogelijk is samen met Hem. Dit betekent niet dat er nooit weerstand is, want die ervaar ik zeker wel. Alleen weet ik nu dat ik het niet alleen hoef te doen maar dat God aan mijn zijde staat. Ik mag daarop vertrouwen en in geloven. Het vertrouwen in God groeit steeds meer en meer, maar wel stapje voor stapje en dat is niet erg.

Momenteel ben ik HSP Coach in Zeewolde en help ik anderen te bevrijden uit hun pijn en negatieve innerlijke overtuigingen. Ik had nooit verwacht dat deze droom voor mij was weggelegd. Ik heb me altijd zo beperkt gevoeld in mijn omstandigheden en pijn. Daardoor had ik mijn dromen één voor één weggegooid. Maar God had al mijn dromen bewaard en toen de tijd daar was gaf Hij mijn dromen weer één voor één terug. Zonder God was ik nooit die grot uit gekomen. Dan was ik nu nog steeds gevangen, eenzaam en gebroken geweest.


Heb je vragen of wil je kennis met mij maken na aanleiding van dit verhaal? Neem dan contact met mij op.