Ik heb chronische pijn- of vermoeidheidsklachten en die klachten bepalen mijn leven.
Ik voel me onbegrepen in mijn pijn, want aan de buitenkant zie je niks.
Ik voel me gefrustreerd, verdrietig en ik vecht tegen mijn klachten.
Ik loop steeds weer tegen mijn grenzen aan en struikel er vaak overheen.

Herken jij je in meerdere van deze bovenstaande punten? Dan kan het zijn dat je met chronische pijn te maken hebt die jouw leven bepaalt.

Leer er maar mee leven

Chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan 3 maanden en gaat vaak gepaard met chronische vermoeidheid. Vaak is er geen duidelijke medische oorzaak en heb je wellicht te horen gekregen: ‘Leer er maar mee leven’. Maar hoe dan? Chronische pijn kan je enorm belemmeren in je dagelijks leven en functioneren.

Dit kan jouw wereld en jou heel erg klein maken. Je gaat bijvoorbeeld minder activiteiten ondernemen, je sociale leven wordt minder en voordat je het weet zit je eenzaam thuis en doe je niks meer. Of je schiet juist de andere kant op. Je wordt boos en laat je niet tegenhouden door je pijn. Je gaat continu over je grenzen heen door juist wel activiteiten te blijven ondernemen, maar je stopt niet wanneer jouw lichaam het aangeeft.

Overleven in plaats van leven

Ik wou niet toegeven aan de pijn. Ik bleef activiteiten doen waarvan ik vond dat ik dat moest doen ongeacht of ik er een prijs voor moest betalen. Hierdoor ging ik steeds té ver over mijn grenzen heen en vond ik het maar raar dat ik zó moe was of dat de pijn erger werd. Ik was 24/7 met mijn klachten bezig en het bepaalde mijn leven en mijn identiteit. Met dromen, talenten en passies was ik niet bezig. ‘Dat lukte toch niet.’ Dus ik was alleen maar bezig met de moetjes (werk, huishouding, sociale verplichtingen, etc..). Ik was aan het overleven in plaats van aan het leven.

Er is meer mogelijk

Uiteindelijk heb ik door de juiste hulp mogen ontdekken dat chronische pijn niet mijn leven en identiteit hoeft te bepalen. Er is zoveel meer mogelijk dan ik van te voren had verwacht. Ook heb ik moeten leren om een juiste balans te vinden tussen werk en ontspanning.

Ook voor jou is dit mogelijk en ik wil jou daar graag bij helpen. Met mijn eigen levenservaring en kennis wil ik jou laten ontdekken dat er meer mogelijk is dan alleen maar overleven, vechten en beperkingen.


Vind je het spannend of wil je eerst kennis met mij maken, dan is het mogelijk om een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.