Hulp vragen is vaak één van de moeilijkste vragen om te stellen. Maar soms komen we op een punt in ons leven dat we het niet alleen meer kunnen. We lopen vast in onze gedachten en omstandigheden. Je weet niet meer hoe je verder moet. Is het een kwestie van accepteren, je tijd uitzitten of kan het ook anders?

Het kan zeker anders. Het is niet Gods idee om je tijd op aarde uit te gaan zitten en gebukt door het leven te gaan. Integendeel! Hij heeft jou met een reden op de aarde geplaatst. Hij heeft bepaalde dromen, talenten en verlangens in jou gelegd. Het enige is dat we vaak niet weten wat deze zijn. We worden meegenomen door alle afleidingen in deze wereld en de vijand is alleen maar blij als jij zo ver mogelijk van God vandaan blijft. Hij wil niks liever dan dat jij gebukt door het leven blijft gaan en vooral niet ontdekt wie jij bent. De vijand is gekomen om te stelen, te roven en te moorden. Hij is meedogenloos en kent geen genade.

Gelukkig dat wij God hebben! Want God staat boven de vijand, overwint alles en heeft alles al overwonnen. Maar hoe pas je dat toe in je leven als je bedolven wordt onder je omstandigheden? Misschien voelt God voor jou wel heel ver weg of heb je het idee dat Hij jou in de steek heeft gelaten. Misschien dat je denkt: ‘Dit is niet voor mij weggelegd. Ik ben het niet waard.’ Dit zijn allemaal leugens! God is er altijd voor je en Hij zal je nooit teleurstellen.

‘Wie in Hem gelooft, komt niet bedrogen uit.’ (Romeinen 10:11)

Het is de vijand die tussen jou en God in kan komen staan, maar je kan leren om dat te gaan zien, te (h)erkennen en er anders mee leren omgaan. Haal meer uit je (geloofs)leven waardoor het niet om kunnen gaan met onder andere stress, onrust, angst of hoogsensitiviteit geen belemmering meer vormt in jouw leven.

Hoe ziet het coaching traject eruit?

Hoe het coachingstraject eruit ziet, is helemaal aan God. Hij kent jou namelijk door en door en weet precies wat jouw groei- en/of ontwikkelingspunten zijn. Ik laat me tijdens de gesprekken volledig leiden door de Heilige Geest. Ik kan wel van tevoren dingen voorbereiden, maar mijn ervaring is dat de Heilige Geest vaak een hele andere kant op gaat. Ik zie mezelf als een tussenpersoon tussen jou en God en uiteindelijk is Hij jouw coach die 24/7 bij jou is. Ik loop een tijdje met jou mee en geef jouw handvatten mee, maar uiteindelijk ga ik weer ‘weg’ en is het aan jou. God helpt jou daarbij. Ik heb bij veel cliënten mogen meemaken dat er thuis doorbraken plaatsvonden. Hoe tof is dat?

De duur van het coaching traject is dus helemaal afhankelijk van jouw behoefte(n), maar ook hoe snel je dingen oppakt en wat er allemaal speelt in jouw leven. De één kan met een paar gesprekken verder en een ander heeft misschien wat meer tijd nodig. Beiden is oké en goed. Het kan ook zijn dat je op een gegeven moment het gevoel hebt dat je verder kan, maar dat je na een tijdje toch weer even de hulp nodig hebt. Helemaal prima. Je mag en kan altijd terugkomen voor een gesprek. De deur blijft altijd openstaan en je hoeft niet opnieuw een traject te starten.

Herken jij jezelf in het volgende?
 • Ik ben hoogsensitief (HSP), maar ik weet niet hoe ik hiermee om kan gaan.
 • Ik ga steeds over mijn grenzen en daardoor ben ik in een burn-out beland.
 • Ik ben de verbinding met mezelf kwijtgeraakt en daardoor is er een muur ontstaan.
 • Ik leef vanuit een overlevingsstand en ik weet niet hoe ik het kan stoppen.
 • Ik heb last van chronische klachten zoals pijn en/of vermoeidheid.
 • Ik blijf steeds hetzelfde rondje lopen, maar dat is niet wat ik wil.
 • Ik pas me steeds aan, waardoor ik me anders voor doe dan dat ik me voel of ben.
 • Ik voel mijn emoties niet meer of ik ben er angstig voor om die te voelen.
 • Ik vecht of vlucht voor mijn verleden, mezelf, emoties of omstandigheden.
 • Ik ervaar enorm veel stress, waardoor ik nu last heb van chronische stress.
Hoe zien de stappen eruit voordat het coachingstraject start?

Stap 1 – Kennismaking: tijdens het gratis kennismakingsgesprek kun jij kennis met mij maken en ontdekken of er een klik is. Ik ben vooral benieuwd waar jij tegenaan loopt en wat voor impact dat momenteel heeft op jouw leven.
Het gesprek gebeurt telefonisch en duurt maximaal 30 minuten. Na dit gesprek heb je de gelegenheid om erover na te denken of dit coaching traject voor jou passend is en of je er een goed gevoel bij hebt.

Stap 2 – Afspraak maken: wanneer jij denkt en/of voelt: ja, dit is iets voor mij, dan plannen we een afspraak in voor het intake.

Stap 3 – Vragenlijst invullen: voorafgaand de intake stuur ik jou per e-mail de intake-vragenlijst toe. Deze ontvang ik graag voor onze afspraak terug. Zo kunnen we optimaal gebruik maken van onze tijd tijdens de intake.

Stap 4 – Intake: tijdens de intake bespreken we de vragenlijst. Ook gaan we dieper op in waar jij tegenaan loopt en wat jij nodig hebt. Dit gesprek duurt 60 minuten.

Stap 5 – Coaching traject: na de intake start het coachingstraject en plannen we onze eerste coaching afspraak in. Het is helemaal aan jou hoe vaak je in de maand wilt afspreken. Doe wat bij jou past en waar jij behoefte aan hebt.

Online coaching

Het coaching traject kan zowel online als hier in de praktijk in Zeewolde. Ik ervaar dat het online coachen net zo effectief kan zijn als dat je hier bent in de praktijk, zolang het maar bij jou past. Bepaal voor jezelf of online coaching bij jou past. Sommige cliënten geven aan dat ze bij online coachen zich meer een toeschouwer voelen dan een deelnemer. Ik denk persoonlijk dat dit heel erg ligt aan jouw persoonlijke voorkeur en/of je er voor open staat. God werkt sowieso door alles heen, dus voor Hem is het sowieso geen probleem 🙂

Na dit traject heb je:
 • Een uitweg gevonden uit jouw vicieuze cirkel.
 • Ontdekt dat er meer mogelijk is in jouw situatie.
 • Rust leren ervaren in je lichaam en hoofd.
 • De connectie met jezelf weer teruggevonden.
 • Geleerd om je omstandigheden niet te laten leiden in je leven.
 • Ontdekt wat het betekent als jouw lichaam wat aangeeft.
 • Je ware identiteit ontdekt (als bijvoorbeeld HSP’er).
 • Jezelf leren accepteren zoals je bent.

TIP: Wil je doordeweekse bemoedigt worden en tips lezen over hoogsensitiviteit (HSP), chronische klachten, stress en burn-out of op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs? Meld je dan aan voor de Christenvrouwen Community, volg mij op FacebookInstagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.