Stress zonder belemmeringen (Basis)

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
39
Stress zonder belemmeringen

Stress kennen we allemaal, alleen hoe ga je daarmee om wanneer stress een belemmering begint te vormen in je leven door lichamelijke en psychische klachten? Stress kan zich namelijk ontwikkelen tot (chronische) onverklaarbare klachten, te denken aan fibromyalgie, hoofdpijn, darmproblemen, duizeligheid, pijn, angstklachten, piekeren en ga zo maar door. Je hebt waarschijnlijk al diverse medische onderzoeken gehad en daar is nooit wat uitgekomen. Je werd steeds weggestuurd met ‘leer er maar mee leven‘ en neem maar pijnstillers als de pijn ondragelijk wordt. Je hebt gebeden voor genezing, maar er is niks gebeurd. Je hebt nog steeds klachten.

Proberen de lichamelijke klachten te verminderen door middel van pijnstilling zijn lapmiddelen om jezelf overeind te houden in het leven. Alleen dit houd je niet jarenlang vol. Grote kans dat je je pijnstilling steeds verder moet opschalen, omdat je lichaam eraan went. Je wordt gefrustreerder, moedelozer en wanhopiger, omdat alles wat je probeert niet helpt. Ermee leren leven is niet het antwoord wat je wil krijgen, want kun je er wel mee leven? Nog belangrijker, WIL je er wel mee leven? Is het voor jou nog een leven te noemen? Of ben je aan het OVERleven?

Geen stress bestaat niet

Een stressvrij leven bestaat niet. We hebben allemaal te maken met stress. We leven nu eenmaal in een gebroken wereld. Maar dat betekent niet dat je gebukt moet gaan onder stress. Dat is niet hoe God het voor jou bedoelt heeft.

Het is niet de stress situatie die je ongelukkig maakt, maar je gedachten erover.
De manier hoe je op een stress situatie reageert, is bepalend hoe stress zich uit in je lichaam.

Hoe zou het voor je zijn als je anders kan leren kijken naar stress? Zodat het niet een vijand blijft waar je tegen aan het vechten bent, maar dat je gaat leren luisteren. Stress wil jou iets vertellen, maar wij willen er vaak niet naar luisteren en stoppen het weg.

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens deze online cursus?
 • Wat jouw stressniveau op dit moment is.
 • Wat stress is.
 • Chronische stress.
 • Vechten, vluchten en bevriezen.
 • Hoogsensitiviteit en stress.
 • Angstklachten.
 • Wat betekent coping en voorbeelden van coping stijlen.
 • Gevolgen té veel stress.
 • 6 manieren hoe jij om kan gaan met stress.
 • Bemoediging.

Het doel van deze online cursus is om jou bewuster te laten worden van stress en stil te gaan staan welke rol stress heeft in jouw leven. Stress kan niet worden weggenomen, maar je kan wel leren er anders mee om te gaan waardoor het geen belemmering vormt in jouw leven.

Wat zit er inclusief in deze cursus Stress zonder belemmeringen (Basis)?
 • Op het moment van aanmelden heb je 4 maanden toegang tot deze online cursus.
 • De online cursus bevat 26 modules bestaande uit theorie, reflectievragen, video’s, bemoedigingen, adviezen en tips.
 • Er is één contactmoment via de e-mail (ln.haonannah@tcatnoc) waarbij jij je vragen kan stellen. Wanneer dat contactmoment plaatsvindt, bepaal je zelf. 
Voor wie is deze online cursus bedoelt?

Voor elke Christenvrouw die zich herkent in het bovenstaande verhaal. Die vastloopt in haar leven en zich belemmert voelt doordat stress de overhand heeft gekregen. Mocht je geen Christen zijn dan mag je ook zeker deelnemen aan deze cursus, alleen ik heb God niet buiten beschouwing gelaten binnen deze cursus. Als ik dat wel had gedaan dan miste er een stukje en dat zou het missende stukje zijn geweest waar ikzelf ook jarenlang naar op zoek ben geweest voordat ik in 2017 tot geloof kwam. De manier hoe ik God betrek binnen de cursus, is hetzelfde als hoe ik God betrek in mijn blogs.

Ik geloof dat God degene is die jou kan en gaat leiden door deze cursus heen. Je hoeft het niet alleen te doen. Maar ik geloof ook dat er geestelijke strijd kan ontstaan wanneer je met jezelf aan de slag gaat en daar mogen wij vrouwen waakzaam op zijn.

Sta op en ga!

Soms moet je stappen nemen die oncomfortabel kunnen aanvoelen. Maar vaak als we iets nieuws gaan proberen waarvan we weten dat het goed voor ons zal zijn, zegt het gevoel of onze gedachten ons vaak iets anders. We houden soms onbewust vast aan het oude en vertrouwde. Maar als jij iemand bent die continu tegen belemmeringen aanloopt, dan is het wellicht tijd om daar iets aan te gaan doen. Het voordeel van deze online cursus is dat het laagdrempelig is en dat je het volledig anoniem en in je eigen tijd kan volgen.

Je kan blijven lopen waar je altijd hebt gelopen, maar als je dat tot nu toe niks gebracht heeft, dan is het misschien tijd om iets anders te gaan proberen. Ik wil je daarom aanmoedigen: ga het dan gewoon doen! Ja, het kan confronterend, onveilig en onzeker aanvoelen, maar blijf je doel voor ogen houden. Laat je niet afleiden door negatieve, klein houdende gedachten, maar sta op en ga.

Mocht je vragen hebben over deze online cursus of twijfelen of deze cursus bij je past, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Wat zeggen anderen over de online cursus?
Tip!

Meld je aan voor de Christenvrouwen Community op Facebook en ontmoet andere vrouwen die bijvoorbeeld net als jij tegen stressklachten aanlopen en niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Raak bemoedigt en bemoedig een ander. Laten we als zussen om een zus heen gaan staan: “Waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden.”