Ik raak snel overprikkeld en ik ben gevoelig voor pijn.
Ik heb last van veranderingen en ik ben sneller moe van drukte.
Ik laat de controle moeilijk los en ik voel me oververantwoordelijk.
Ik reageer sterker dan gemiddeld op geluiden, geuren en/of licht.

Herken jij je in meerdere van deze bovenstaande punten? Dan kan het zijn dat je hooggevoelig bent (ook wel Highly Sensitive Person genoemd). Hooggevoeligheid is een prachtige gave die je hebt gekregen, alleen veel mensen ervaren dit als een last.

Wij zijn als mensen snel geneigd om te kijken naar de negatieve punten en naar onze beperkingen, maar ik wil samen met jou gaan kijken wat jou juist bijzonder maakt als hooggevoelig persoon. Om zo te ontdekken waar jouw krachten liggen en wat jouw talenten zijn. Want jij ben niet zomaar zo geschapen.

Voor mij als hooggevoelig persoon is dit ook een reis geweest. Ik heb jarenlang genegeerd dat ik hooggevoelig was en dat heeft me ook wat gekost. Maar nu ik het heb leren omarmen, geniet ik van mijn talenten die in mij zijn gelegd.

Dus in plaats van een lijstje te maken met beperkingen, gaan wij jouw talenten er tegenover zetten en mag jij jouw hooggevoeligheid gaan leren omarmen.

Ik raak snel overprikkeld, maar ik ben fijngevoelig.
Ik heb last van veranderingen, maar ik kan orde in de chaos aanbrengen.
Ik ben sneller moe van drukte, maar ik kan intens waarnemen.
Ik laat de controle moeilijk los, maar ik heb een groot aanpassingsvermogen.

Blog-leestip: Mijn hooggevoeligheid omarmen


Vind je het spannend of wil je eerst kennis met mij maken, dan is het mogelijk om een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.