Ik doe me vaak anders voor en laat mij leiden door mijn omstandigheden.
Ik heb geen zelfvertrouwen, ben gesloten en ik ben bang voor intimiteit.
Ik verander vaak van mening en laat deze beïnvloeden door anderen.

Ik verander mijn persoonlijkheid zodat het bij de situatie past.

Herken jij je in meerdere van deze bovenstaande punten? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met een identiteitscrisis.

Oorzaken identiteitscrisis

Er kunnen situaties in je leven voorkomen wat een identiteitscrisis kunnen veroorzaken. Je kunt hierbij denken aan: een scheiding, een verhuizing, een traumatische ervaring, gezondheidsproblemen, ziekte, chronische pijn, verlies, etc…
Maar ook een negatief zelfbeeld, minderwaardigheidscomplex, gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, faalangst of perfectionisme kunnen een identiteitscrisis veroorzaken.

Jezelf verliezen in werk, anderen en/of ziekte

Over het algemeen gaat een crisis weer snel voorbij, alleen als het langdurig aan blijft houden dan kan het je leven gaan bepalen en jou enorm in de weg gaan zitten.

Hierdoor kun je jezelf helemaal gaan verliezen in je werk, anderen of in ziekte. Het kan zijn dat je jouw identiteit daarin gaat zoeken en niet meer weet wat jou nou uniek maakt. Het gaat jouw leven bepalen en jij raakt voor je gevoel steeds meer de regie kwijt in je leven.

Ik heb mijn chronische pijn té lang mijn leven laten bepalen. Hierdoor identificeerde ik op een gegeven moment mezelf met mijn ziekte, maar zag ik niet meer wie ik nu werkelijk was en wat mij uniek maakte. Voor mijn gevoel kon ik niks en was ik niks, behalve het meisje die altijd ergens last van had. Dat maakte me eigenlijk heel erg ongelukkig.

Jij bent geliefd en geaccepteerd

Gelukkig heb ik, na een lange weg, mogen ontdekken dat mijn identiteit niet in dingen en/of pijn zit, maar dat ik geliefd en geaccepteerd ben zoals ik ben. Ik heb mogen leren ontdekken wat mijn talenten zijn en waar mijn grenzen liggen.

Graag help ik jou om dit ook van jezelf te mogen gaan ontdekken, want ook jij bent geliefd en geaccepteerd zoals je bent. Alleen dit vraagt een andere manier van kijken naar jezelf.


Vind je het spannend of wil je eerst kennis met mij maken, dan is het mogelijk om een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.