Veel vrouwen worstelen met een negatief zelfbeeld. Dat beeld kan door allerlei oorzaken negatief zijn. Bij Aida Lasschuit (35) kwam dat onder meer door de vele diagnoses en labels die ze vanuit de geestelijke gezondheidszorg kreeg. Maar ze ontdekte dat die labels niet bepalen wie zij is, maar dat God dat wel weet. “In Hem mag je in alle vrijheid zijn wie je bent, zonder labels en diagnoses.”

Aida komt niet uit een christelijk nest: “Mijn ouders stuurden me wel naar een christelijke school, maar verder niet. Zij moesten in hun jeugd naar de kerk en dat wilden ze ons besparen. Dat idee bleven we houden, in traditionele kerken is er nog veel dat moet en niet mag, dat schrikt ons af.”

“In 2017 kwamen mijn partner en ik tot geloof. Een collega van mijn man ging naar een kerk in Amersfoort en ze spraken daar weleens over. Zijn kerk leek anders te zijn dan hoe wij over kerken dachten. Een paar maanden later kwam het neefje van mijn partner door een ongeluk om het leven. Wij waren bij zijn uitvaart, ook in een niet-traditionele kerk. Dat was nieuw voor ons en we besloten om toch eens met die collega mee te gaan.”

Tekst: Joke Heikens