Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met mij op en dan help ik je graag.

Algemeen

Hoeveel sessies zijn er nodig binnen coaching traject?

Dit is helemaal afhankelijk van jouw hulpvraag. De één heeft aan een paar sessies genoeg, maar een andere cliënt heeft meer sessies nodig.

Hoe lang duurt een coaching sessie?

Een coaching sessie duurt maximaal 60 minuten, maar in overleg is 90 minuten ook zeker mogelijk.

Hoe verloopt de betaling?

Je betaald direct na afloop van een coaching sessie. Dit kan via een betaalverzoek of overboeking. Ik stuur achteraf altijd een factuur voor je eigen administratie.

Wat is het verschil tussen een kennismakingsgesprek en een intakegesprek?

Een kennismakingsgesprek is bedoelt om met elkaar kennis te maken. Dit is vrijblijvend en gratis. Jij leert mij kennen en ik leer jou kennen. Ook kun je al jouw vragen stellen die jij hebt. Op deze manier kunnen we beiden ervaren of er een klik is en/of ik jou kan helpen met jouw hulpvraag/vragen.
Bij een intakegesprek gaan we al een stuk de diepte in. De intake is vooral bedoelt om jou te leren kennen. Zie het als dé start van het life coaching traject.

Wat is een losse sessiegesprek?

Een losse sessiegesprek is een gesprek wat eenmalig of af en toe een keer plaatsvind. Het betreft dan geen coaching traject waarbij je (vooral in het begin) wekelijks of tweewekelijkse gesprekken hebt. Het is puur om een keer te sparren of een (korte) hulpvraag te bespreken. Binnen een coaching traject doorloop je een traject met een begin en eind en gaan we ook de diepte in.

Kan ik een afspraak annuleren?

Ja, dat kan kosteloos tot 24 uur vóór de afspraak op werkdagen tussen 10.00u – 17.00u. Dit kan per e-mail (contact@hannanoah.nl), whatsapp of via het contactformulier. Mocht je de afspraak binnen 24 uur voor de desbetreffende afspraak annuleren dan ben ik genoodzaakt 50% van de geannuleerde uren in rekening te brengen. Bij ‘no show’ ben ik genoodzaakt het volledige coaching tarief in rekening te brengen.

Kan ik tussentijds stoppen met het coaching traject?

Ja, dat is mogelijk. Je hebt zelf de regie in handen. Wel raad ik je aan om hierover met mij in gesprek te gaan waarom je zou willen stoppen. Wellicht dat we een andere koers kunnen varen die beter bij jou past of komen we tot de conclusie dat het traject voldoende is geweest. Mocht je betaald hebben voor een stappenkaart, dan is het helaas niet mogelijk om het geld terug te krijgen van de eventuele openstaande coaching sessies.

Bied je ook online coaching aan?

Ja, ik bied ook online coaching aan. Juist voor mensen die niet in de buurt wonen van Zeewolde of bijvoorbeeld lichamelijk niet in staat zijn om te reizen. Je kunt hier meer lezen over online coaching.


Vergoedingen

Wordt coaching vergoed vanuit je zorgverzekering?

Coaching wordt helaas niet vergoed vanuit je zorgverzekering.

Is het mogelijk om een coaching traject vergoed te krijgen via het UWV of mijn gemeente? (binnenkort mogelijk)

Ja, dat is mogelijk wanneer je een Werkfit traject aanvraagt. Ik werk samen met Mijn Eigen Zaak. Mijn Eigen Zaak is partner van het UWV en diverse gemeenten en via hun kan er een Werkfit traject worden opgestart en kun je door mij gecoacht worden. Dit traject wordt dan volledig vergoed door het UWV of door je gemeente. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Kan ik een vergoeding krijgen via het PGB?

Dit is afhankelijk van je indicatie. Het soms mogelijk om begeleiding vergoed te krijgen. We zouden dan de coaching kunnen afstemmen op jouw indicatie. Vraag dit even na bij jouw contactpersoon.

Kan een coaching traject vergoed worden door mijn werkgever?

Vraag hierover naar de mogelijkheden bij je werkgever en controleer je CAO. Wellicht staat er in je CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget. Dit kan in overleg met je werkgever bijvoorbeeld besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. We zien gelukkig steeds meer dat werkgevers het belang inzien van persoonlijke ontwikkeling.

Kan ik een coaching traject aftrekken van de belasting?

Wanneer je als particulier de coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van jouw coaching traject moet dan wel gericht zijn op verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie raad ik je aan om contact op te nemen met de belastingdienst.
Voor zelfstandige ondernemers is het mogelijk om een coaching traject als bedrijfskosten af te trekken voor de belasting.