Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met mij op en dan help ik je graag.

Algemeen

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Ik werk aan de hand van de TotalBalance methode. Gemiddeld zul je 15 tot 20 sessies nodig hebben. Maar jij bent uniek dus dit traject is voor jou op maat en kan dus ook korter of langer duren. Het traject doen wij samen en jij behoudt de regie.

Hoe lang duurt een coaching sessie?

Een coachingssessie duurt maximaal 60 minuten, maar in overleg is 90 minuten ook mogelijk.

Moet ik mijn werkboek altijd meenemen?

Ja, die moet je naar elke coachingssessie meenemen. Het is namelijk dé leidraad binnen jouw traject.

Moet ik alle opdrachten maken die in het werkboek staan?

Dit bespreken wij per keer. Niet alle opdrachten zullen behandeld worden tijdens de coachingssessies. Je maakt de opdrachten immers voor jezelf.

Hoe verloopt de betaling?

Je betaald direct na afloop van een coachingssessie. Dit kan via een betaalverzoek of overboeking. Ik stuur achteraf altijd een factuur voor je eigen administratie.

Wat is het verschil tussen een kennismakingsgesprek en een intakegesprek?

Een kennismakingsgesprek is bedoelt om met elkaar kennis te maken. Dit is vrijblijvend en gratis. Jij leert mij en de methode een beetje kennen en ik leer jou kennen. Ook kun je al jouw vragen stellen die jij hebt. Op deze manier kunnen we beiden ervaren of er een klik is en/of ik jou kan helpen met jouw hulpvraag.
Bij een intakegesprek gaan we al een stuk de diepte in. De intake is vooral bedoelt om jou te leren kennen. Zie het als dé start van het coachingstraject.

Kan ik een afspraak annuleren?

Ja, dat kan kosteloos tot 24 uur vóór de afspraak op werkdagen tussen 10.00u – 17.00u. Dit kan per e-mail (ln.haonannah@tcatnoc), whatsapp of via het contactformulier. Mocht je de afspraak binnen 24 uur voor de desbetreffende afspraak annuleren dan ben ik genoodzaakt 50% van de geannuleerde uren in rekening te brengen. Bij ‘no show’ ben ik genoodzaakt het volledige coachingstarief in rekening te brengen.

Kan ik tussentijds stoppen met het coachingstraject?

Ja, dat is mogelijk. Je hebt zelf de regie in handen. Wel raad ik je aan om hierover met mij in gesprek te gaan waarom je zou willen stoppen. Wellicht dat we een andere koers kunnen varen die beter bij jou past of komen we tot de conclusie dat het traject voldoende is geweest. Mocht je betaald hebben voor een stappenkaart, dan is het helaas niet mogelijk om het geld terug te krijgen van de eventuele openstaande coachingssessies.

Bied je ook online coaching aan?

Ja, ik bied ook online coaching aan. Juist voor mensen die niet in de buurt wonen van Zeewolde of bijvoorbeeld lichamelijk niet in staat zijn om te reizen. Je kunt hier meer lezen over online coaching.


Vergoedingen

Wordt coaching vergoed vanuit je zorgverzekering?

Coaching wordt helaas niet vergoed vanuit je zorgverzekering.

Is het mogelijk om een coachingstraject vergoed te krijgen via het UWV?

Het is wellicht mogelijk om via het UWV een coachingstraject geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen. Dit zou je kunnen navragen bij je begeleider of het UWV.

Kan ik een vergoeding krijgen via het PGB?

Dit is afhankelijk van je indicatie. Het soms mogelijk om begeleiding vergoed te krijgen. We zouden dan de coaching kunnen afstemmen op jouw indicatie. Vraag dit even na bij jouw contactpersoon.

Kan een coaching traject vergoed worden door mijn werkgever?

Vraag hierover naar de mogelijkheden bij je werkgever en controleer je CAO. Wellicht staat er in je CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget. Dit kan in overleg met je werkgever bijvoorbeeld besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. We zien gelukkig steeds meer dat werkgevers het belang inzien van persoonlijke ontwikkeling.

Kan ik een coaching traject aftrekken van de belasting?

Wanneer je als particulier de coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van jouw coaching traject moet dan wel gericht zijn op verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie raad ik je aan om contact op te nemen met de belastingdienst.
Voor zelfstandige ondernemers is het mogelijk om een coaching traject als bedrijfskosten af te trekken voor de belasting.