Jarenlang ben ik over mijn grenzen gegaan, omdat ik niet wist wie ik was. Ik wilde leuk gevonden worden en daardoor was ik een enorme pleaser en paste ik mij aan. Jaren geleden ontdekte ik het ‘hokje’ hoogsensitief (HSP). Op dat moment vielen er een hele hoop puzzelstukjes op zijn plek. Alleen ik kon niet omgaan met hoogsensitiviteit. Ik kon niet omgaan met mezelf. Ik was de verbinding met mezelf totaal kwijtgeraakt. Ik had mijn pijn en emoties allemaal weggestopt. Dit zorgde voor twee keer een burn-out en chronische stress wat zich uiteindelijk heeft geopenbaard in chronische klachten (zoals fibromyalgie, duizeligheid en vermoeidheid).

Ik heb (aardse) hulp gezocht, zowel in de medische wereld als psychische hulp. Alleen ik kwam niet verder. In de medische wereld werd gezegd: ‘Leer er maar mee leven, want we kunnen niet ontdekken waar je klachten vandaan komen.’ en de psychische hulp bleef op een bepaald niveau hangen. Ik kwam dus niet verder.

In 2017 kwam ik tot geloof. God vond een ingang om in mijn leven te komen. Als ik nu terug kijk op mijn verleden had ik al ergens een lijntje met God, alleen was ik daar niet bewust van. Ik ging naar een christelijke basisschool en voortgezet onderwijs, mijn moeder las me voor uit de kinderbijbel, ik ging naar een club in de kerk samen met klasgenootjes en met kerst vond ik het leuk om samen met mijn vader en tante naar de kerk te gaan.

Toen ik voor het eerst Jong&Vrij binnen stapte, werd ik zo geraakt door God. Ik heb denk ik de eerste paar maanden alleen maar zitten huilen tijdens de diensten. Soms van verdriet en dan weer van geluk. Ik werd zo overspoeld door Gods liefde, maar God ging ook meteen met mij aan het werk. Mijn moeder was in 2015 overleden en mijn tante in 2017 en al het verdriet wat ik opgekropt had, kwam eruit. Het was alsof God een ui stukje voor stukje aan het pellen was.

Ik ben daarna vol in het geloof gestapt. Ik ging boeken lezen, meedoen aan huisgroepen en onderwijs volgen. Maar na verloop van tijd kwam ik erachter dat geloven niet zo heel makkelijk is. Je moet standvastig blijven, ondanks wat je gevoel of je omstandigheden je willen vertellen. Dat was een grote uitdaging! En nu nog steeds overigens 😉 Maar beetje bij beetje groei ik steeds verder in het geloof. Het gaat met vallen en opstaan en ik heb meerdere keren willen stoppen met alles, maar ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen.

Gelukkig geeft God nooit op. Hij is geduldig en genadig met ons. Hij heeft me nooit in de steek gelaten en Hij heeft me uit een diep dal gevist. Zonder Hem had nu niet gestaan waar ik nu sta. Dan had ik het allang opgegeven en was ik zeer ongelukkig geweest.

Het afgelopen jaar is er veel veranderd. Ook wat betreft mijn zienswijze over hokjes en labels. In het aardse willen we overal een label opplakken. Helaas is het soms ook gewoonweg nodig om de juiste hulp te kunnen krijgen. Maar ik geloof niet meer in labels en dus ook niet meer in het label hoogsensitief zijn. Ik geloof dat ieder persoon haar eigen kleur en karakter heeft gekregen van God. Je bent misschien fijngevoelig, maar ik zie dat als een karaktereigenschap. En ja, sommige eigenschappen is even zoeken hoe je die op een positieve manier kan inzetten, want het kan ook als een last worden ervaren.

Dus nee, ik ben niet hoogsensitief, ik ben Aida een geliefd kind van God. Hij heeft mij gemaakt zoals ik ben en daar zit een reden achter. Voor ieder persoon op deze aarde heeft Hij een plan. Zijn doel is dat Gods Koninkrijk zichtbaar wordt hier op aarde, zodat alle mensen Hem leren kennen. Op welke manier we dat mogen doen is voor ieder persoonlijk anders. En dat is het juist het mooie. Want samen vormen we één lichaam! Hoe mooi is dat?

In 2020 ben ik begonnen als christelijke coach. Dit was een mooi avontuur en ik heb met vele vrouwen mogen meewandelen in hun reis. Ik ben dankbaar dat ik samen met God deze vrouwen op weg heb mogen helpen. Maar ik heb nu besloten dat ik stop als coach. Dit betekent niet dat ik stop met mensen helpen, maar ik wil het over een andere boeg gooien. Ik iedereen bemoedigen en inspireren door over God te blijven vertellen, maar dan als een discipel van Jezus.

De afgelopen periode zijn er meerdere mensen op mijn pad gekomen die ik heb mogen bemoedigen, maar ook heb mogen helpen in hun geloofsreis. Dit heeft er zelfs tot geresulteerd dat iemand zich heeft laten dopen en haar leven aan Jezus heeft gegeven. Hoe tof is dat? 🙂

Daar gaat het vuur in mijn hart van branden! Bezig zijn met God en iedereen vertellen over wie Hij is, wat Hij in mijn leven heeft gedaan en dat Hij nog grotere dingen gaat doen in jouw leven! We hebben Hem zo hard nodig en nu al helemaal. We kunnen het niet op eigen kracht en eerlijk gezegd wil ik dat ook niet. Ik ben iedere keer weer verwondert wat God allemaal doet in mijn leven.

Zo bracht Hij een baan op mijn pad wat echt een geschenk uit de Hemel is. Alle dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd en heb gedaan vallen nu samen binnen de functie als online marketeer en ik werk nu binnen een christelijke organisatie Bible League Nederland, die het Evangelie verspreid over de hele wereld door gratis studiemateriaal en Bijbels uit te delen! Dit is voor mij dus geen werk, dit is een passie waar ik elke week mee bezig mag zijn. Ik voel me hier helemaal thuis!

Ik ben benieuwd waar God me heen gaat brengen, maar dat er nieuwe dingen zitten aan te komen dat weet ik zeker. Ik kijk ernaar uit om uit te gaan stappen door anderen te gaan bedienen in genezing en bevrijding, want daar geloof ik in. Je kan wel maandenlang coaching volgen, maar soms is er echt wat anders nodig en dat is bijvoorbeeld doorbraak in bevrijding. En dat is niet op te lossen met praatsessies, maar door gebed en God.

Ik vind het uitstappen nog best spannend, want het liefst blijf ik achter de schermen, Maar God weet dat en Hij is me stapje voor stapje aan het voorbereiden. Gelukkig blijft Hij nog steeds geduldig en gaat het komen wanneer het gaat komen.